Gjensidige Mastercard Kredittkort

Gjensidige Mastercard Kredittkort

Gjensidige Mastercard Kredittkort er et gunstig kredittkort men når ikke helt opp i forhold til 365Privat og Remember. Der disse to kortene har solide rabattprogram (Remember har også inkludert reiseforsikring) har Gjensidige på sin side kun avtaler med et mindretall aktører som fører til at tilbudet er begrenset.
 
Vi har også sett nærmere på renten som ligger på 21,34%. Det vil si at om du låner 15 000 kr i dag vil den reelle prisen være kr 16 231 over 12 måneder. Heller ikke her er kortet på topp. Om du ser etter et kort med billig rente anbefaler vi Santander Red som har en rente på kun 17,10%. Vi gir kortet karakteren 6/10 og anbefaler det for deg som allerede er kunde i Gjensidige og fornøyd med deres totalbank. Om du ikke er kunde av Gjensidige anbefaler vi et av alternativene over.

[wptabs mode=”horizontal” background=”false”]

[wptabtitle] Fordeler[/wptabtitle] [wptabcontent]

check-liteGod integrasjon i Gjensidige sin totalbank

check-lite75 000 i kredittgrense

Gjensidige har 45 dagers rentefri betalingsutsettelse og ingen års-kostnad.

 • Inntil kr 75 000 i bruksreserve
 • Inntil 45 dager rentefrihet på varekjøp
 • Gebyrfritt ved varekjøp
 • Ved innvilgelse av boliglån får du automatisk kr 30 000 i kredittgrense

[/wptabcontent]

[wptabtitle] Ulemper[/wptabtitle] [wptabcontent]
symbol-delete-iconIngen reiseforsikring

symbol-delete-iconMiddels rabattprogram

symbol-delete-iconMiddels rente

Kortet har en OK rente. Det tilbys det 45 rentefrie dager. Det betyr at kortet er 100% rentefritt om du tilbakebetaler innen 45 dager. Vi trekker karakteren ned pga at kortet ikke har et godt nok rabattprogram. Om dette er viktig anbefaler vi 365Privat.
[/wptabcontent]

[wptabtitle] Hvem passer det for?[/wptabtitle] [wptabcontent]
Gjensidige Mastercard Kredittkort passer for deg som allerede er kunde av Gjensidige totalbank. På denne måten samler du alt i en løsning og drar fordel av synergien her.

Er du usikker på hvilket kort du skal velge? Få hjelp med vår kortvelger!
[/wptabcontent]

[wptabtitle] Detaljer[/wptabtitle] [wptabcontent]

Årspris

0

Etableringsgebyr

0

Gebyr varekjøp

0

Gebyr papirfaktura

25

Gebyr minibank

4%

Valutapåslag

1,75%

Effektiv rente

21,34%

Rentefrie dager

45 dager

Kredittgrense

75 000 KR

Aldersgrense

18 år


[/wptabcontent]

[wptabtitle] FAQ[/wptabtitle] [wptabcontent]
Hvordan fungerer kredittkortet?
Vi vil starte med å redegjøre for begrepsbruken. Selv om det står MasterCard eller Visa på kortet ditt betyr det ikke nødvendigvis at du har et kredittkort. Du kan like gjerne ha et bankkort eller et betalingskort. Så hva er den egentlige forskjellen på disse kortene?

 • Bankkort – Pengene tas direkte fra konto i din bank når du betaler. I praksis det samme som at du betaler med kontanter.
 • Kredittkort – Alle kjøp samles på en faktura – og du bestemmer selv hvor mye du vil betale hver måned. Gir deg samme rentefrie kreditt som betalingskortet innebærer, men også friheten til selv å bestemme hvor mye du skal betale hver måned.

Hva koster det?

Dette avhenger av hvilket kredittkort du velger. Det er gratis å bestille de fleste kredittkort, men sørg for å kontrollsjekke at det ikke påløper noen ekstra gebyr.

Hva er effektiv rente? 

Den effektive renten forteller deg hvor mye det koster å låne penger. Vi anbefaler at denne er lav om du planlegger å låne penger utover den rentefrie-perioden. Den effektive renten forteller hva du faktisk betaler for lånet. Den effektive renten er uttrykket for den samlede virkningen av den nominelle renten, gebyrene (etableringsgebyr, termingebyr mv.) og tidspunktene for de terminvise betalingene.

Hva er nominell rente?

Den nominelle renten er den løpende pålydende renten i en bestemt periode, vanligvis ett år.

Hvordan kan jeg bruke kredittkortet?

Kredittkortet kan benyttes på alle brukersteder som er merket med Visa eller MasterCard. Du kan også ta ut kontanter i alle norske og utenlandske minibanker. Det er smart å bruke kredittkort til å betale for varer og tjenester på Internett, da du kan kontrollere belastningene før du betaler. NB: Kredittkortet er sperret for pengespill på Internett.

Jeg har fått avslag på kredittkortet, hvorfor det?

Det er en helhetsvurdering som ligger til grunn. For å få kredittkortet må du ha fylt aldersgrensen, ikke ha betalingsanmerkninger/registrerte inkassosaker de siste tre årene, samt ordnet økonomi.

Må jeg ha høy inntekt for å få kredittkort?

Du må ha fast inntekt, og ikke ha noen betalingsanmerkninger.

Hvor mye får jeg i kredittgrense?

Du vil bli tildelt en kredittgrense etter utsteders kredittvurdering.

Reklamasjoner

Selv om de fleste kredittkortkjøp blir korrekt gjennomført, kan det forekomme transaksjoner på din faktura som du ikke kjenner igjen. Enten fordi det har skjedd en feil, du er belastet to ganger, eller at du ikke får varen som er bestilt og betalt med kredittkortet.

Dersom du har blitt belastet kredittkort-transaksjoner du er uenig i, kan du reklamere på disse. Vennligst følg fremgangsmåten beskrevet under og benytt vårt reklamasjonsskjema.

 • Dersom du kjenner til transaksjonen/transaksjonene må du først ta kontakt med selger/utsalgsstedet direkte, for å forsøke å løse saken med dem. Dersom du ikke får løst saken med selger/utsalgssted må du legge ved dokumentasjon på at du har vært i kontakt med dem.
 • Dersom du har ukjente transaksjoner på stjålet/mistet eller kopiert kredittkort, må forholdet først anmeldes til politiet. Kopi av anmeldelsen legges ved reklamasjonsskjemaet.
 • Husk ALLTID å fylle ut hvilke transaksjoner du reklamerer på, kjøpsdato og beløp. Kontroller at ditt navn og kredittkortnummer er fylt ut.
 • Kryss av det feltet du mener er riktig i forhold til din reklamasjon.
 • På siste side skriver du en kort begrunnelse til din reklamasjon. Desto mer presis forklaringen din er, desto bedre mulighet har vi for å hjelpe deg.
 • Husk å signere BEGGE sidene.

Hvor lang tid tar det før kredittkortet kommer?

Dersom din søknad blir godkjent vil du etter 3-5 virkedager motta en melding fra posten om at kredittkortet ditt er kommet. For din egen sikkerhet sendes kredittkortet rekommandert, dvs. Kredittkortet må hentes av deg personlig på postkontoret. Ca. 1 dag etter at du får denne meldingen vil du motta en firesifret PIN-kode i posten. Vi gjør oppmerksom på at det kan ta inntil 10 dager fra du søker til du har kredittkortet. Dersom din søknad ikke blir innvilget vil du motta et brev i posten om dette.

Hvordan mottar jeg kredittkortet?

Det kommer an på hor du har bestilt kredittkortet. Bestiller du kredittkortet i filial eller via et DM-tilbud vil kredittkortet komme til din folkeregistrerte adresse. Når du bestiller kredittkortet direkte på Internett vil du motta kredittkortet rekommandert. Denne må du personlig hente på posten. Husk legitimasjon. Kredittkortet sendes rekommandert først og fremst for din sikkerhet. Først etter at du har mottatt kredittkortet, får du tilsendt PIN-koden din.

[/wptabcontent]

[/wptabs]

6/10

Eff.rente 21,34%, kr 15 000 o/12 mnd. Totalt 16 231,-

10/10 Best i test

Eff.rente 25,21%, kr 15 000 o/12 mnd. Totalt 16 907,-

 

9/10 Best i test (VG.no)

Eff.rente 25,21%, kr 15 000 o/12 mnd. Totalt 16 907,-