Ikano Visa Kredittkort

Ikano Kredittkort

Ikano kredittkort er for deg som ønsker et kredittkort med lavest mulig rente, men som også har et godt rabattprogram. Med tilbudskalenderen tilbyr Ikano sesongavhengige tilbud. Se kalender på bunn. Betaler du innen forfall(50 dager), koster det deg ingenting å bruke Ikano Visa. Det er gratis å anskaffe kortet og heller ingen årsavgifter eller faste kostnader. Vi gir kortet karakteren 9/10. Om gode tilbud er viktig for deg, anbefaler vi å sjekke ut Remember og 365 Privat som er de beste valgene på nettopp dette.

Fordeler

check-liteLav rente (20,1%)

check-liteGod tilbudskalender

Kortet har en omfattende rabattordning i tillegg til å ha en lav rente. Programmet er tredelt, og består av de faste rabattene, månedsrabatter, og månedlige bransjetilbud. Månedsrabattene gir hver måned rabatter på ulike bransjer. F. eks bilbransjen, bokbransjeen, musikkbransjen eller eventbransjen. Iløpet av sommeren tilbyr Ikano en ordning hvor det er rabatt på alle varer kjøpt i utlandet.

 • 1% på kjøp av bensin
 • 1% på kjøp av all mat
 • 2% på alle varer hos Shell
 • Månedsrabatter innenfor bestemte bransjer
 • Månedlig tilbud hos butikk/kjede innenfor bransje i månedsrabatten
 • Rentefrihet i inntil 50 dager
 • Rabattgrense på 5.000 kroner
 • Ingen års- eller etableringsgebyr
 • Rentefri betalingsutsettelse i inntil 9 måneder
 • Muligheter for å bestille betalingsbeskyttelse

Ikano tilbudskalender (tilbud kalender)

Ulemper


symbol-delete-iconIngen reiseforsikring

symbol-delete-iconRabatter er sesongbasert

For hvem?


Kortet passer deg over 23 år som ønsker et kredittkort med lav rente og mange tilbud. Kortet har ingen reiseforsikring, så om du er en reiseglad person kan det vre lurt å se på andre kredittkort. F. eks Remember.

Er du usikker på hvilket kort du skal velge? Få hjelp med vår kortvelger!

Detaljer


Årspris

0

Etableringsgebyr

0

Gebyr varekjøp

0

Gebyr papirfaktura

35 KR

Gebyr minibank

35 kr & 1,5%

Valutapåslag

1,75%

Effektiv rente

20,1%

Rentefrie dager

50 dager

Kredittgrense

100 000 KR

Aldersgrense

23 år

FAQ


Hvordan fungerer kredittkortet?
Vi vil starte med å redegjøre for begrepsbruken. Selv om det står MasterCard eller Visa på kortet ditt betyr det ikke nødvendigvis at du har et kredittkort. Du kan like gjerne ha et bankkort eller et betalingskort. Så hva er den egentlige forskjellen på disse kortene?

 • Bankkort – Pengene tas direkte fra konto i din bank når du betaler. I praksis det samme som at du betaler med kontanter.
 • Kredittkort – Alle kjøp samles på en faktura – og du bestemmer selv hvor mye du vil betale hver måned. Gir deg samme rentefrie kreditt som betalingskortet innebærer, men også friheten til selv å bestemme hvor mye du skal betale hver måned.

Hva koster det?

Dette avhenger av hvilket kredittkort du velger. Det er gratis å bestille de fleste kredittkort, men sørg for å kontrollsjekke at det ikke påløper noen ekstra gebyr.

Hva er effektiv rente? 

Den effektive renten forteller deg hvor mye det koster å låne penger. Vi anbefaler at denne er lav om du planlegger å låne penger utover den rentefrie-perioden. Den effektive renten forteller hva du faktisk betaler for lånet. Den effektive renten er uttrykket for den samlede virkningen av den nominelle renten, gebyrene (etableringsgebyr, termingebyr mv.) og tidspunktene for de terminvise betalingene.

Hva er nominell rente?

Den nominelle renten er den løpende pålydende renten i en bestemt periode, vanligvis ett år.

Hvordan kan jeg bruke kredittkortet?

Kredittkortet kan benyttes på alle brukersteder som er merket med Visa eller MasterCard. Du kan også ta ut kontanter i alle norske og utenlandske minibanker. Det er smart å bruke kredittkort til å betale for varer og tjenester på Internett, da du kan kontrollere belastningene før du betaler. NB: Kredittkortet er sperret for pengespill på Internett.

Jeg har fått avslag på kredittkortet, hvorfor det?

Det er en helhetsvurdering som ligger til grunn. For å få kredittkortet må du ha fylt aldersgrensen, ikke ha betalingsanmerkninger/registrerte inkassosaker de siste tre årene, samt ordnet økonomi.

Må jeg ha høy inntekt for å få kredittkort?

Du må ha fast inntekt, og ikke ha noen betalingsanmerkninger.

Hvor mye får jeg i kredittgrense?

Du vil bli tildelt en kredittgrense etter utsteders kredittvurdering.

Reklamasjoner

Selv om de fleste kredittkortkjøp blir korrekt gjennomført, kan det forekomme transaksjoner på din faktura som du ikke kjenner igjen. Enten fordi det har skjedd en feil, du er belastet to ganger, eller at du ikke får varen som er bestilt og betalt med kredittkortet.

Dersom du har blitt belastet kredittkort-transaksjoner du er uenig i, kan du reklamere på disse. Vennligst følg fremgangsmåten beskrevet under og benytt vårt reklamasjonsskjema.

 • Dersom du kjenner til transaksjonen/transaksjonene må du først ta kontakt med selger/utsalgsstedet direkte, for å forsøke å løse saken med dem. Dersom du ikke får løst saken med selger/utsalgssted må du legge ved dokumentasjon på at du har vært i kontakt med dem.
 • Dersom du har ukjente transaksjoner på stjålet/mistet eller kopiert kredittkort, må forholdet først anmeldes til politiet. Kopi av anmeldelsen legges ved reklamasjonsskjemaet.
 • Husk ALLTID å fylle ut hvilke transaksjoner du reklamerer på, kjøpsdato og beløp. Kontroller at ditt navn og kredittkortnummer er fylt ut.
 • Kryss av det feltet du mener er riktig i forhold til din reklamasjon.
 • På siste side skriver du en kort begrunnelse til din reklamasjon. Desto mer presis forklaringen din er, desto bedre mulighet har vi for å hjelpe deg.
 • Husk å signere BEGGE sidene.

Hvor lang tid tar det før kredittkortet kommer?

Dersom din søknad blir godkjent vil du etter 3-5 virkedager motta en melding fra posten om at kredittkortet ditt er kommet. For din egen sikkerhet sendes kredittkortet rekommandert, dvs. Kredittkortet må hentes av deg personlig på postkontoret. Ca. 1 dag etter at du får denne meldingen vil du motta en firesifret PIN-kode i posten. Vi gjør oppmerksom på at det kan ta inntil 10 dager fra du søker til du har kredittkortet. Dersom din søknad ikke blir innvilget vil du motta et brev i posten om dette.

Hvordan mottar jeg kredittkortet?

Det kommer an på hor du har bestilt kredittkortet. Bestiller du kredittkortet i filial eller via et DM-tilbud vil kredittkortet komme til din folkeregistrerte adresse. Når du bestiller kredittkortet direkte på Internett vil du motta kredittkortet rekommandert. Denne må du personlig hente på posten. Husk legitimasjon. Kredittkortet sendes rekommandert først og fremst for din sikkerhet. Først etter at du har mottatt kredittkortet, får du tilsendt PIN-koden din.

10/10 Best i test

Eff.rente 25,21%, kr 15 000 o/12 mnd. Totalt 16 907,-

 

9/10 Best i test (VG.no)

Eff.rente 25,21%, kr 15 000 o/12 mnd. Totalt 16 907,-