OBOS MasterCard Kredittkort

OBOS MasterCard Kredittkort

gullfarget OBOS MasterCard Kredittkort

OBOS MasterCard Kredittkort

OBOS MasterCard gir deg hele 4 % i bonus når du betaler med kortet i butikker innen byggevarer, hus, hjem og interiør. Eneste betingelser for opptjening av bonus er at butikken aksepterer bruk av MasterCard og at betalingsterminalen i kassen er knyttet opp til riktig bransjekode.

Forsikringer i kortet
Når du betaler mer enn 50 % av reisens transportkostnad med kortet får du en reise- og avbestillingsforsikring som dekker deg om du har uhell, blir syk eller blir frastjålet verdisaker på ferien. I tillegg får du en ID-tyveriforsikring som kan hjelpe deg dersom du blir utsatt for svindel. Kortet må ha vært brukt de siste 45 dagene, eller ha utestående rentebærende kreditt, når ID-tyveriet ble oppdaget.

Sikker netthandel
Endel nettbutikker tilbyr nå enda sikrere netthandel med MasterCard SecureCode. For å gjøre en betaling med kredittkort enda tryggere bør du benytte deg av denne løsningen, da det reduserer risikoen for svindel betraktelig.

[wptabs style=”wpui-light” mode=”horizontal” background=”false”]

[wptabtitle] Fordeler ved OBOS MasterCard Kredittkort[/wptabtitle] [wptabcontent]

 • 4 % bonus ved kjøp av varer innen bygg, interiør, hus og hjem
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • ID-tyveriforsikring
 • Inntil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse
 • Gebyrfrie varekjøp
 • Ingen administrasjonsgebyr ved aktivt kort
 • Regionsperre

[/wptabcontent]

 

[wptabtitle] Informasjon fra Mastercard Norge[/wptabtitle] [wptabcontent]

 

Spørsmål og svar

Kan man bruke MasterCard over hele verden?
Ja, MasterCard® kan brukes over hele verden i forretninger og minibanker som har en MasterCard (eller Maestro®/Cirrus®)-logo. For øyeblikket kan du bruke kortet på mer enn 25 millioner steder over hele verden.
Tilbake til toppen
Hvem skal jeg kontakte hvis jeg får problemer med MasterCard-kortet mitt?
Hvis du får problemer med kortet, bør du kontakte utstederbanken. Nummeret finner du bak på kortet. Du kan også ringe vårt gratisnummer Cardholder Services number.
Tilbake til toppen
Hva skal jeg gjøre hvis jeg mister kortet eller det blir stjålet?
Hvis du mister kortet eller det blir stjålet, må du kontakte utstederbanken øyeblikkelig. Som en forholdsregel anbefaler vi at du oppbevarer dette nummeret på et annet sted enn kortene/lommeboken. Trenger du hjelp i utlandet, Se Tjänster för kortinnehavareog kontakt nummeret i landet hvor du befinner deg.
Tilbake til toppen
Hvor kan jeg få en liste over steder som har minibanker for MasterCard/Cirrus?
Nettverket av MasterCard/Cirrus-minibanker gir deg umiddelbar tilgang til kontanter uansett hvor du måtte dra. For å finne en minibank på et bestemt sted, kan du forsøke vårATM Locator eller kontakte din finansinstitusjon.
Tilbake til toppen
Hva er en minibank?
I en minibank kan kundene utføre banktransaksjoner hvor som helst og når som helst. Ved hjelp av betalingskort eller minibankkort kan du ta ut kontanter fra en sjekk- eller sparekonto, sette inn eller overføre penger fra en konto til en annen eller utføre andre funksjoner. Du kan også få kontantforskudd med et kredittkort i en minibank. Du bør også være oppmerksom på at mange banker beregner transaksjonsgebyrer for å bruke andre bankers minibanker.
Tilbake til toppen
Hvordan får jeg hjelp fra MasterCard i en nødssituasjon når jeg er på reise?
Kontakt Beredskapstjenester for alle behov knyttet til kortet, fra alle steder i verden. Vårglobal directory hjelper deg med å komme i kontakt med en representant som snakker ditt språk – hele døgnet, 365 dager i året.
Tilbake til toppen
Hvordan ber jeg om en høyere kassekreditt på kredittkortkontoen?
Den beste fremgangsmåten er å snakke med finansinstitusjonen som utstedte kortet ditt. Du finner som regel kontaktinformasjon bak på MasterCard-kortet eller på kontoutskriften.
Tilbake til toppen
Hvordan får jeg opplysninger om mine eksisterende MasterCard-kontoer (for eksempel for å endre kontaktopplysninger eller be om flere kort)?
All kontospesifikk informasjon håndteres av banken som utstedte kortet. Kontakt kundeserviceavdelingen i banken direkte. Du finner som regel kontaktinformasjon bak på MasterCard-kortet eller på kontoutskriften.

[/wptabcontent]

 

[wptabtitle] FAQ[/wptabtitle] [wptabcontent]
Hvordan fungerer kredittkortet?
Vi vil starte med å redegjøre for begrepsbruken. Selv om det står MasterCard eller Visa på kortet ditt betyr det ikke nødvendigvis at du har et kredittkort. Du kan like gjerne ha et bankkort eller et betalingskort. Så hva er den egentlige forskjellen på disse kortene?

 • Bankkort – Pengene tas direkte fra konto i din bank når du betaler. I praksis det samme som at du betaler med kontanter.
 • Kredittkort – Alle kjøp samles på en faktura – og du bestemmer selv hvor mye du vil betale hver måned. Gir deg samme rentefrie kreditt som betalingskortet innebærer, men også friheten til selv å bestemme hvor mye du skal betale hver måned.

Hva koster det?

Dette avhenger av hvilket kredittkort du velger. Det er gratis å bestille de fleste kredittkort, men sørg for å kontrollsjekke at det ikke påløper noen ekstra gebyr.

Hva er effektiv rente? 

Den effektive renten forteller deg hvor mye det koster å låne penger. Vi anbefaler at denne er lav om du planlegger å låne penger utover den rentefrie-perioden. Den effektive renten forteller hva du faktisk betaler for lånet. Den effektive renten er uttrykket for den samlede virkningen av den nominelle renten, gebyrene (etableringsgebyr, termingebyr mv.) og tidspunktene for de terminvise betalingene.

Hva er nominell rente?

Den nominelle renten er den løpende pålydende renten i en bestemt periode, vanligvis ett år.

Hvordan kan jeg bruke kredittkortet?

Kredittkortet kan benyttes på alle brukersteder som er merket med Visa eller MasterCard. Du kan også ta ut kontanter i alle norske og utenlandske minibanker. Det er smart å bruke kredittkort til å betale for varer og tjenester på Internett, da du kan kontrollere belastningene før du betaler. NB: Kredittkortet er sperret for pengespill på Internett.

Jeg har fått avslag på kredittkortet, hvorfor det?

Det er en helhetsvurdering som ligger til grunn. For å få kredittkortet må du ha fylt aldersgrensen, ikke ha betalingsanmerkninger/registrerte inkassosaker de siste tre årene, samt ordnet økonomi.

Må jeg ha høy inntekt for å få kredittkort?

Du må ha fast inntekt, og ikke ha noen betalingsanmerkninger.

Hvor mye får jeg i kredittgrense?

Du vil bli tildelt en kredittgrense etter utsteders kredittvurdering.

Reklamasjoner

Selv om de fleste kredittkortkjøp blir korrekt gjennomført, kan det forekomme transaksjoner på din faktura som du ikke kjenner igjen. Enten fordi det har skjedd en feil, du er belastet to ganger, eller at du ikke får varen som er bestilt og betalt med kredittkortet.

Dersom du har blitt belastet kredittkort-transaksjoner du er uenig i, kan du reklamere på disse. Vennligst følg fremgangsmåten beskrevet under og benytt vårt reklamasjonsskjema.

 • Dersom du kjenner til transaksjonen/transaksjonene må du først ta kontakt med selger/utsalgsstedet direkte, for å forsøke å løse saken med dem. Dersom du ikke får løst saken med selger/utsalgssted må du legge ved dokumentasjon på at du har vært i kontakt med dem.
 • Dersom du har ukjente transaksjoner på stjålet/mistet eller kopiert kredittkort, må forholdet først anmeldes til politiet. Kopi av anmeldelsen legges ved reklamasjonsskjemaet.
 • Husk ALLTID å fylle ut hvilke transaksjoner du reklamerer på, kjøpsdato og beløp. Kontroller at ditt navn og kredittkortnummer er fylt ut.
 • Kryss av det feltet du mener er riktig i forhold til din reklamasjon.
 • På siste side skriver du en kort begrunnelse til din reklamasjon. Desto mer presis forklaringen din er, desto bedre mulighet har vi for å hjelpe deg.
 • Husk å signere BEGGE sidene.

Hvor lang tid tar det før kredittkortet kommer?

Dersom din søknad blir godkjent vil du etter 3-5 virkedager motta en melding fra posten om at kredittkortet ditt er kommet. For din egen sikkerhet sendes kredittkortet rekommandert, dvs. Kredittkortet må hentes av deg personlig på postkontoret. Ca. 1 dag etter at du får denne meldingen vil du motta en firesifret PIN-kode i posten. Vi gjør oppmerksom på at det kan ta inntil 10 dager fra du søker til du har kredittkortet. Dersom din søknad ikke blir innvilget vil du motta et brev i posten om dette.

Hvordan mottar jeg kredittkortet?

Det kommer an på hor du har bestilt kredittkortet. Bestiller du kredittkortet i filial eller via et DM-tilbud vil kredittkortet komme til din folkeregistrerte adresse. Når du bestiller kredittkortet direkte på Internett vil du motta kredittkortet rekommandert. Denne må du personlig hente på posten. Husk legitimasjon. Kredittkortet sendes rekommandert først og fremst for din sikkerhet. Først etter at du har mottatt kredittkortet, får du tilsendt PIN-koden din.

[/wptabcontent]

[/wptabs]

 

Usikker på hvilket kort du skal velge? Prøv vår egenutviklede Kortvelger® under.
Sammenlign Skandiabanken Kredittkort (Visa) med andre gode Kredittkort-utstedere:

[wptabs style=”wpui-safle” mode=”horizontal”]

[wptabtitle] Alle[/wptabtitle] [wptabcontent]

Kredittkortnavn

Kredittgrense

Effektiv.rente

Kommentar

Karakter


Anbefalt Remember kredittkort
 
 

150 000 NOK

 
 

Efffektiv rente 25,40%, kr 15.000 o/12 mnd. Totalt kr 16.408,-

 
 

Best i test. Inkl reiseforsikring. Beste totale rabattprogram.

 
 
 
terningkast kredittkort

Norwegian-lite
 
 

100 000 NOK

 
 

Efffektiv rente 23,10%, kr 15.000 o/12 mnd. Totalt kr 16.764,-

 
 

Reiseforsikring inkludert. Best i test: reise. Cashpoints.

 
 
 terningkast kredittkort

Ikano – lite
 
 

100 000 NOK

 
 

Efffektiv rente 20,10%, kr 15.000 o/12 mnd. Totalt kr 16.573,-

 
 

Lav rente. Rabatt-kalender. 1% på mat & bensin.

 
 
 terningkast kredittkort

Santander Red
 
 

100 000 NOK

 
 

Efffektiv rente 17,12%, kr 15.000 o/12 mnd. Totalt kr 16.323,-

 
 

Beste rente! Rabatt i 200 butikker. Forsikrings-rabatt.

 
 
 terningkast kredittkort

365privat-lite
 
 

50 000 NOK

 
 

Efffektiv rente 25,21%, kr 15.000 o/12 mnd. Totalt kr 16.907,-

 
 

Best av alle på bensin & leiebil. Best av alle på Shopping.

 
 
 terningkast kredittkort

Santander Gebyrfri
 
 

100 000 NOK

 
 

Efffektiv rente 23,41%, kr 15.000 o/12 mnd. Totalt kr 16.780,-

 
 

Ingen gebyr. Reiseforsikring inkludert. Rabatt i 200 butikker.

 
 
 terningkast kredittkort

Shell-lite
 
 

75 000 NOK

 
 

Efffektiv rente 26,05%, kr 15.000 o/12 mnd. Totalt kr 17.138,-

 
 

Beste kort på bilrelaterte rabatter. Bensinrabatt.

 
 
 terningkast kredittkort
[/wptabcontent]

[wptabtitle] Lav rente Rente[/wptabtitle] [wptabcontent]

Kredittkortnavn

Kredittgrense

Effektiv.rente

Kommentar

Karakter

Søk

Ikano – lite
Ikano kredittkort

100 000 NOK

Efffektiv rente 20,10%, kr 15.000 o/12 mnd. Totalt kr 16.573,-

Lav rente. Rabatt-kalender. 1% på mat & bensin.

terningkast kredittkort
Santander Red
Santander Red kredittkort

100 000 NOK

Efffektiv rente 17,12%, kr 15.000 o/12 mnd. Totalt kr 16.323,-

Beste rente! Rabatt i 200 butikker. Forsikrings-rabatt.

terningkast kredittkort
[/wptabcontent]

[wptabtitle] Gebyrfritt Gebyrfri[/wptabtitle] [wptabcontent]

Kredittkortnavn

Kredittgrense

Effektiv.rente

Kommentar

Karakter

Søk

Santander Gebyrfri
Gebyrfri kredittkort

100 000 NOK

Efffektiv rente 23,41%, kr 15.000 o/12 mnd. Totalt kr 16.780,-

Ingen gebyr. Reiseforsikring inkludert. Rabatt i 200 butikker.

terningkast kredittkort
[/wptabcontent]

[wptabtitle] 18 år 18 år[/wptabtitle] [wptabcontent]

Kredittkortnavn

Kredittgrense

Effektiv.rente

Kommentar

Karakter

Søk

Anbefalt Remember kredittkort
Remember kredittkort

150 000 NOK

Efffektiv rente 25,40%, kr 15.000 o/12 mnd. Totalt kr 16.408,-

Best i test. Inkl reiseforsikring. Beste totale rabattprogram.

terningkast kredittkort
Norwegian-lite
Norwegian kredittkort

100 000 NOK

Efffektiv rente 23,10%, kr 15.000 o/12 mnd. Totalt kr 16.764,-

Reiseforsikring inkludert. Best i test: reise. Cashpoints.

terningkast kredittkort
Shell-lite
Shell kredittkort

75 000 NOK

Efffektiv rente 26,05%, kr 15.000 o/12 mnd. Totalt kr 17.138,-

Beste kort på bilrelaterte rabatter. Bensinrabatt.

terningkast kredittkort
[/wptabcontent]

[wptabtitle] Bilkort Bil[/wptabtitle] [wptabcontent]

Kredittkortnavn

Kredittgrense

Effektiv.rente

Kommentar

Karakter

Søk

365privat-lite
365Privat kredittkort

50 000 NOK

Efffektiv rente 25,21%, kr 15.000 o/12 mnd. Totalt kr 16.907,-

Best av alle på bensin & leiebil. Best av alle på Shopping.

terningkast kredittkort
Shell-lite
Shell kredittkort

75 000 NOK

Efffektiv rente 26,05%, kr 15.000 o/12 mnd. Totalt kr 17.138,-

Best for deg som ofte stopper på Shell

terningkast kredittkort
[/wptabcontent]

[wptabtitle] Reisekort Reise[/wptabtitle] [wptabcontent]

Kredittkortnavn

Kredittgrense

Effektiv.rente

Kommentar

Karakter

Søk

Anbefalt Remember kredittkort
Remember kredittkort

150 000 NOK

Efffektiv rente 25,40%, kr 15.000 o/12 mnd. Totalt kr 16.408,-

Best i test. Inkl reiseforsikring. Beste totale rabattprogram.

terningkast kredittkort
Norwegian-lite
Norwegian kredittkort

100 000 NOK

Efffektiv rente 23,10%, kr 15.000 o/12 mnd. Totalt kr 16.764,-

Reiseforsikring inkludert. Best i test: reise. Cashpoints.

terningkast kredittkort
Santander Gebyrfri
Gebyrfri kredittkort

100 000 NOK

Efffektiv rente 23,41%, kr 15.000 o/12 mnd. Totalt kr 16.780,-

Ingen gebyr. Reiseforsikring inkludert. Rabatt i 200 butikker.

terningkast kredittkort
[/wptabcontent]

[/wptabs]

GE Money Bank Forbrukslån

10/10 Best i test

Eff.rente 25,21%, kr 15 000 o/12 mnd. Totalt 16 907,-

 

9/10 Best i test (VG.no)

Eff.rente 25,21%, kr 15 000 o/12 mnd. Totalt 16 907,-