Shell Mastercard Kredittkort

Shell Mastercard

Grunnen til at Shell Mastercard har fått en såpass lav karakter er at bensinrabatten er relativt liten i forhold til hva 365 Privat tilbyr. Kortet har likevel mange styrker. Det er det beste valget om du bruker Shell ofte. Her har du flere rabatter som gjør bil-pleie billigere. Betaler du innen forfall(50 dager), koster det deg ingenting å bruke Shell Mastercard. Det er gratis å anskaffe kortet og heller ingen årsavgifter eller faste kostnader. Vi gir kortet terningkast 3.

Fordeler


check-liteGod drivstoff/bil-rabatt (40 øre rabatt pr liter bensin)

check-lite1% rabatt på alle kjøp

Shell MasterCard er et kredittkort som gir drivstoffrabatt på Shell-stasjoner i Norge med 40 øre/liter iTrumfbonus. I tillegg til dette får man 1% rabatt på alle kjøp man gjør med kortet – uansett hvor i verden.

Shell Mastercard er et kort som tilpasset dem som allerede bruker Shell mye. Selv om 365 Privat tilbyr den beste rabatten i forhold til bensin, har Shell den beste rabatten iforhold til bilpleie. Kortet anbefales til bileiere som allerede bruker Shell mye i hverdagen, på jobben, eller på ferier. Kortet har en relativt høy effektiv rente. Det anbefales derfor å betale gjeld innen 50 dager (kreditt-tid). Dermed slipper du unna rentene. Oversikt over rabatter:

 • Dekk og dekktjenester 12 % tilleggsrabatt
 • Dekkhotell 15 % tilleggsrabatt
 • Bilservice (inkl. oljeskift) 12 % tilleggsrabatt
 • Batterier 12 % tilleggsrabatt
 • Airconditionservice og rens 20 % tilleggsrabatt

Ulemper

symbol-delete-iconHøy rente. Høy sats for å ta ut penger fra minibank. Ekstra gebyr om du en utestående saldo.

symbol-delete-iconIngen reiseforsikring

Den effektive renten på 26,05% i høyeste laget. Ønsker man å ta ut kontanter i minibank eller bruke bruke kortet hos Posten (som regnes som uttak over skranke) må man ut med høye satser på henholdsvis 4%/minimum 40 kroner og 4,5%/minimum 40 kroner. Kortet har ingen reiseforsikring hvis man ønsker å bruke Shell MasterCard til å betale en feriereise. I tillegg til dette påbeløper også et fakturagebyr på 45 kroner pr. måned hvis man har utestående saldo.

 

For hvem?

Shell MasterCard tilbyr en bilpleie-ordning som er meget bra. Derfor er dette et kort som passer for lojale Shell-kunder. Sålenge man er bevisst på de negative sidene ved kortet kan man spare mye penger.

Er du usikker på hvilket kort du skal velge? Få hjelp med vår korthjelper!

Detaljer


Årspris

0

Etableringsgebyr

0

Gebyr varekjøp

0

Gebyr papirfaktura

35 KR

Gebyr minibank

4% av uttak

Valutapåslag

1,75%

Effektiv rente

26,5%

Rentefrie dager

50 dager

Kredittgrense

75 000 KR

Aldersgrense

18 år

FAQ


Hvordan fungerer kredittkortet?
Vi vil starte med å redegjøre for begrepsbruken. Selv om det står MasterCard eller Visa på kortet ditt betyr det ikke nødvendigvis at du har et kredittkort. Du kan like gjerne ha et bankkort eller et betalingskort. Så hva er den egentlige forskjellen på disse kortene?

 • Bankkort – Pengene tas direkte fra konto i din bank når du betaler. I praksis det samme som at du betaler med kontanter.
 • Kredittkort – Alle kjøp samles på en faktura – og du bestemmer selv hvor mye du vil betale hver måned. Gir deg samme rentefrie kreditt som betalingskortet innebærer, men også friheten til selv å bestemme hvor mye du skal betale hver måned.

Hva koster det?

Dette avhenger av hvilket kredittkort du velger. Det er gratis å bestille de fleste kredittkort, men sørg for å kontrollsjekke at det ikke påløper noen ekstra gebyr.

Hva er effektiv rente? 

Den effektive renten forteller deg hvor mye det koster å låne penger. Vi anbefaler at denne er lav om du planlegger å låne penger utover den rentefrie-perioden. Den effektive renten forteller hva du faktisk betaler for lånet. Den effektive renten er uttrykket for den samlede virkningen av den nominelle renten, gebyrene (etableringsgebyr, termingebyr mv.) og tidspunktene for de terminvise betalingene.

Hva er nominell rente?

Den nominelle renten er den løpende pålydende renten i en bestemt periode, vanligvis ett år.

Hvordan kan jeg bruke kredittkortet?

Kredittkortet kan benyttes på alle brukersteder som er merket med Visa eller MasterCard. Du kan også ta ut kontanter i alle norske og utenlandske minibanker. Det er smart å bruke kredittkort til å betale for varer og tjenester på Internett, da du kan kontrollere belastningene før du betaler. NB: Kredittkortet er sperret for pengespill på Internett.

Jeg har fått avslag på kredittkortet, hvorfor det?

Det er en helhetsvurdering som ligger til grunn. For å få kredittkortet må du ha fylt aldersgrensen, ikke ha betalingsanmerkninger/registrerte inkassosaker de siste tre årene, samt ordnet økonomi.

Må jeg ha høy inntekt for å få kredittkort?

Du må ha fast inntekt, og ikke ha noen betalingsanmerkninger.

Hvor mye får jeg i kredittgrense?

Du vil bli tildelt en kredittgrense etter utsteders kredittvurdering.

Reklamasjoner

Selv om de fleste kredittkortkjøp blir korrekt gjennomført, kan det forekomme transaksjoner på din faktura som du ikke kjenner igjen. Enten fordi det har skjedd en feil, du er belastet to ganger, eller at du ikke får varen som er bestilt og betalt med kredittkortet.

Dersom du har blitt belastet kredittkort-transaksjoner du er uenig i, kan du reklamere på disse. Vennligst følg fremgangsmåten beskrevet under og benytt vårt reklamasjonsskjema.

 • Dersom du kjenner til transaksjonen/transaksjonene må du først ta kontakt med selger/utsalgsstedet direkte, for å forsøke å løse saken med dem. Dersom du ikke får løst saken med selger/utsalgssted må du legge ved dokumentasjon på at du har vært i kontakt med dem.
 • Dersom du har ukjente transaksjoner på stjålet/mistet eller kopiert kredittkort, må forholdet først anmeldes til politiet. Kopi av anmeldelsen legges ved reklamasjonsskjemaet.
 • Husk ALLTID å fylle ut hvilke transaksjoner du reklamerer på, kjøpsdato og beløp. Kontroller at ditt navn og kredittkortnummer er fylt ut.
 • Kryss av det feltet du mener er riktig i forhold til din reklamasjon.
 • På siste side skriver du en kort begrunnelse til din reklamasjon. Desto mer presis forklaringen din er, desto bedre mulighet har vi for å hjelpe deg.
 • Husk å signere BEGGE sidene.

Hvor lang tid tar det før kredittkortet kommer?

Dersom din søknad blir godkjent vil du etter 3-5 virkedager motta en melding fra posten om at kredittkortet ditt er kommet. For din egen sikkerhet sendes kredittkortet rekommandert, dvs. Kredittkortet må hentes av deg personlig på postkontoret. Ca. 1 dag etter at du får denne meldingen vil du motta en firesifret PIN-kode i posten. Vi gjør oppmerksom på at det kan ta inntil 10 dager fra du søker til du har kredittkortet. Dersom din søknad ikke blir innvilget vil du motta et brev i posten om dette.

Hvordan mottar jeg kredittkortet?

Det kommer an på hor du har bestilt kredittkortet. Bestiller du kredittkortet i filial eller via et DM-tilbud vil kredittkortet komme til din folkeregistrerte adresse. Når du bestiller kredittkortet direkte på Internett vil du motta kredittkortet rekommandert. Denne må du personlig hente på posten. Husk legitimasjon. Kredittkortet sendes rekommandert først og fremst for din sikkerhet. Først etter at du har mottatt kredittkortet, får du tilsendt PIN-koden din.

10/10 Best i test

Eff.rente 25,21%, kr 15 000 o/12 mnd. Totalt 16 907,-

 

9/10 Best i test (VG.no)

Eff.rente 25,21%, kr 15 000 o/12 mnd. Totalt 16 907,-